Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Α.  ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ Ι. ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Το Σάββατο 23 Απριλίου 2016, μνήμη του Αγίου και δικαίου Λαζάρου, τα κατηχητικά τμήματα της ενορίας του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, αναβίωσαν το έθιμο ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ.

Τα παιδιά με τις κατηχήτριές τους, συναντήθηκαν το πρωί του Σαββάτου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου όπου μετείχαν στη Θεία Λειτουργία, είπαν το Πάτερ Ημών στο ψαλτήρι και κοινώνησαν. Έπειτα πήραν όλοι μαζί πρωινό για το οποίο είχε φροντίσει ο εφημέριος του Ναού π. Αιμιλιανός Χρήστου και είχαν ετοιμάσει εθελόντριες της ενορίας.

Στη συνέχεια με λουλούδια και χρωματιστές κορδέλες στα μαλλιά και κρατώντας την εικόνα της Αναστάσεως του Λαζάρου, "τα Λαζαράκια" πλημμύρισαν με τις αγγελικές φωνές και τα χαρούμενα πρόσωπά τους, τους δρόμους της Αβάντων και της παραλίας, λέγοντας τα κάλαντα του Λαζάρου προκαλώντας  μεγάλη χαρά, συγκίνηση και χαμόγελα στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης μας, μεταφέροντας σε όλους το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως. Οι μεγαλύτεροι θυμήθηκαν τα δικά τους παιδικά χρόνια και οι νεότεροι μάθαιναν.

Τα παιδιά επισκέφτηκαν και το Bazaar του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος "Τάσος Γεωργιάδης", όπου είχαν την ευκαιρία να μάθουν  το λόγο που ιδρύθηκε το ίδρυμα και το σκοπό του. Οι κυρίες του ιδρύματος κέρασαν τα παιδιά και τις κατηχήτριες κουλουράκια και αντάλλαξαν ευχές για Καλή Ανάσταση. 

Κουρασμένα αλλά και συνάμα χαρούμενα, "τα Λαζαράκια" επέστρεψαν στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Δημητρίου, όπου άνοιξαν τον κουμπαρά τους και μέτρησαν το χρηματικό ποσό των 184,07 ευρώ που μάζεψαν. Μετά από ψηφοφορία, αποφάσισαν και έδωσαν το ποσό των 84,07 ευρώ για το συσσίτιο της ενορίας του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου και το ποσό των 100 ευρώ στο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα "Τάσος Γεωργιάδης". 


Β.  ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Tο Σάββατο του Λαζάρου  23  Απριλίου 2016, τα παιδιά του κατηχητικού του Αγίου Ιωάννη Χαλκίδος, μετά το εκκλησιασμό έψαλλαν τα κάλαντα του Λαζάρου στις γειτονιές της ενορίας τους.  

 Μικροί άγγελοι, με ρόδα να στολίζουν τα μαλλιά τους, βαγιές, τον Λάζαρο και την πίστη που μόνο ένα παιδί μπορεί να έχει, σκόρπισαν το χαρμόσυνο προοίμιο της Αναστάσεως καλαντίζοντας: «Το εμάθατε τι ‘γίνη σήμερα στην Παλαιστίνη, και στη πόλη Βηθανία, Μάρθα κλαίει και Μαρία...».

Ευχή όλων μας όλοι αυτοί οι μικροί αγγελιοφόροι να μην ξεχάσουν ποτέ στην ζωή τους αυτό το οποίο ανήγγειλαν με τόση χαρά, πως Εκείνος είναι η Ζωή και η Ανάσταση.

Να προσθέσουμε ότι, με κοινή απόφαση των παιδιών, μέρος του ποσού  από το πασχαλινό Bazaar (που είχαν οργανώσει τις προηγούμενες Κυριακές εκθέτοντας τις κατασκευές τους στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού) θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. Ευλογημένη Πασχαλιά σε όλους!


Γ.  ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ

Το Σάββατο του Λαζάρου 23 Απριλίου 2016, και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η κατηχητική παρέα του Ιερού Ναού των Αγίων 12 Αποστόλων Νέας Αρτάκης, με την πνευματική καθοδήγηση του Αρχιμ. Στεφάνου Καραμούζη, Προϊσταμένου και πνευματικού πατέρα της Ενορίας και της κατηχήτριας κ. Αναστασίας Τρικοιλη, αναβίωσε το έθιμο «Κάλαντα του Λαζάρου».

Με κατανυκτική διάθεση και χαμόγελο ψυχής, τα μικρά παιδιά όργωσαν τους δρόμους της όμορφης πόλης της Νέας Αρτάκης και διατυμπάνισαν περίτρανα το Θαύμα του Κυρίου μας, την Ανάσταση του Λαζάρου!

Από τον κόσμο της πόλης εισέπραξαν χαμόγελα γεμάτα αγάπη! Καλή Μεγαλοβδομάδα και καλή Ανάσταση! Και του χρόνου!





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου