Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Το Σάββατο 28 Μαΐου 2016, τα παιδιά του Κατηχητικού της Ενορίας των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Νέας Αρτάκης, μαζί με την συνοδεία των γονέων τους, πραγματοποίησαν προσκυνηματική εκδρομή στην Ι. Μονή Οσίου Ιωάννου του Καλυβίτου στα Ψαχνά.

Εκεί έλαβαν μέρος στην Θεια λειτουργία, τα μεγαλύτερα παιδιά έψαλαν ύμνους στο ψαλτήρι και όσα είχαν προετοιμασθεί, με ευλάβεια κοινώνησαν τα Άχραντα Μυστήρια του Κυρίου μας.

Μετά το πέρας της Θειας λειτουργιάς ο λειτουργός, Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης, Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεώς μας και Υπεύθυνος Νεότητος, αφού καλωσόρισε τα παιδιά με τους γονείς τους και την κατηχήτρια τους κ. Αναστασία Τρικοίλη, εξιστόρησε τον βίο του Αγίου Ιωάννη του Καλυβίτη και τόνισε την σημασία της ένωσης του ανθρώπου με τον Θεό μέσω της συμμετοχής στην Θεία Λειτουργία και στα Μυστήρια της Εκκλησίας.

Στην συνέχεια αφού ευλόγησε τα παιδιά χαρίζοντας τους από μια εικόνα του Αγίου, ακολούθησε κέρασμα σ’ όλους, ενώ τα παιδιά με την σειρά τους πρόσφεραν το γέλιο τους, τραγούδησαν και έπαιξαν στο προαύλιο της πάντοτε φιλόξενης Ιεράς Μονής, παιχνίδια που ετοίμασε με αγάπη η κατηχήτρια τους.

Τα παιδιά ενθουσιασμένα και με πνευματικό πλούτο εφοδιασμένα, αναχώρησαν και δεν παρέλειψαν κατά την επιστροφή τους, να εκφράσουν την επιθυμία, για ανανέωση του ραντεβού τους στην κατηχητική τους φωλιά, για μετά το καλοκαίρι!





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου