Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Το Σάββατο 16 Μαϊου 2015 τα κατηχητικά σχολεία των ενοριών Αγίου Αθανασίου και Ευαγγελίστριας Ιστιαίας πραγματοποίησαν προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στις Ροβιές για τη λήξη της φετινής χρονιάς.
Η Kαθηγουμένη της Iεράς Mονής, Χρυσοβαλάντη Μοναχή υποδέχτηκε τα παιδιά με πολλή χαρά, και αφού τα ξενάγησε στην ιερά μονή μίλησε και έπαιξε μαζί τους. Τόνισε ιδιαιτέρως την έννοια του κατηχητικού σχολείου και παρότρυνε τα παιδιά να συνεχίσουν να πηγαίνουν και την επόμενη χρονιά γιατί έχουν να αποκομίσουν πολλά.
Οι πατέρες που συνόδευαν τα παιδιά, π. Γεώργιος Χαιρόπουλος και π. Ιωάννης Θάνος τέλεσαν ιερά παράκληση. Τα παιδιά χάρηκαν με την επίσκεψη αυτή και έπαιξαν στον προαύλιο χώρο της μονής. Η επιστροφή έγινε με μικρή στάση στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως μας και στα Λουτρά της Αιδηψού.
Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Χρυσόστομο, ο οποίος πάντα στηρίζει το έργο των κατηχητικών σχολείων των ενοριών μας με την αγάπη του στα παιδιά και στους κατηχητές.
Ευχαριστούμε για άλλη μια χρονιά τους κατηχητές και τις κατηχήτριες για την προσφορά τους, τους γονείς που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους αλλά και τα ίδια τα παιδιά που ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμα της
τοπικής μας Εκκλησίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου