Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και την φροντίδα του εφημερίου, ιερομονάχου π. Λουκά Σταμέλου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Μαΐου η λήξη των κατηχητικών μαθημάτων του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Αλοννήσου.
Για τη λήξη των μαθημάτων διοργανώθηκε διαδραστικό παιχνίδι στα εξωκκλήσια και τα σοκάκια της παλιάς Αλοννήσου όπου τα παιδιά μέσω ερωτήσεων και δραστηριοτήτων είχαν την ευκαιρία να ανανεώσουν τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες τους επί εκκλησιαστικών θεμάτων, να γνωρίσουν καλύτερα το παλιό χωριό της Αλοννήσου αλλά και να αναζητήσουν τους πνευματικούς θησαυρούς που κρύβει η πνευματική ζωή της Εκκλησίας μας.
Φτάνοντας στο τέλος του παιχνιδιού είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε υλικό ή σε πνευματικό τρόπαιο με όλες οι ομάδες να επιλέγουν το πνευματικό το οποίο ήταν η αξία των διαφόρων αρετών. Μέσω του παιχνιδιού φάνηκε η εξαιρετική προεργασία που είχε κάνει στις ψυχές των παιδιών ο μακαριστός π. Αβραάμ Αποστολίδης μαζί με τις κατηχήτριες, την πρεσβυτέρα Ευγενία Μητσάκη και την Παναγιώτα Σίσκου. Αφού έγινε σύντομη ανάλυση της αξίας των πνευματικών αγαθών στη ζωή ενός χριστιανού, ακολούθησε κέρασμα σε τοπική καφετέρια.
Άξια λόγου είναι και η συμμετοχή του τοπικού συστήματος Προσκόπων, το οποίο βοήθησε στη διεξαγωγή του παιχνιδιού με διάφορους τρόπους.
Ανανεώθηκε το ραντεβού με τα παιδιά για την επόμενη κατηχητική χρονιά με την προοπτική να πραγματοποιηθούν και καλοκαιρινές συναντήσεις πνευματικού και μη περιεχομένου (αγρυπνίες, αθλητικές διοργανώσεις, βραδιές αστροπαρατήρησης κ.ά.).
Αξίζει, ακόμη, να σημειωθεί ότι την Πέμπτη 14 Μαΐου τελέστηκε στον Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Αλοννήσου εσπερινή Μαθητική Θεία Λειτουργία, στην οποία παρέστησαν αρκετοί μαθητές και καθηγητές οι οποίοι προσήλθαν να λάβουν την ευλογία της Εκκλησίας ώστε να έχουν επιτυχία στις εξετάσεις τους.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο π. Λουκάς κήρυξε τον θείο λόγο στους μαθητές η σημασία που έχουν οι γνώσεις που αποκτούν στο σχολείο αλλά και πόσο περισσότερο άξια είναι η σοφία που θα αποκτήσουν στην Εκκλησία, αν αναζητήσουν το Χριστό, καθώς η σημερινή κοινωνία προωθεί τις γνώσεις αλλά κρύβει την αληθινή σοφία του Θεού.
Κατόπιν όλοι οι μαθητές προσήλθαν ενώπιον του Ιερού Βήματος όπου γονάτισαν και τους διαβάστηκε από τον ιερέα ειδική ευχή θείου φωτισμού για τις εξετάσεις που θα δώσουν. Ακολούθησε κέρασμα και συζήτηση στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου