Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Το Σάββατο 9 Μαΐου 2015, οι κατηχητικές συντροφιές του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου, του Ι. Ν. Ευαγγελίστριας Κανήθου και του Ι. Ν. Αγ. Ιωάννου Προδρόμου Χαλκίδος, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου, πραγματοποίησαν την εκδρομή λήξης των μαθημάτων τους γι’ αυτή τη χρονιά.
Οι ομάδες ξεκίνησαν το πρωί με λεωφορεία από τις ενορίες τους με τελικό προορισμό το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Στο μοναστήρι λειτούργησε ο Αρχιμ. Αιμιλιανός Χρήστου, Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ι. Ναού και συντονιστής Νεότητος της Αρχιερατικής Περιφερείας Χαλκίδος και τα περισσότερα παιδιά κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.
Μετά τη Θεία Λειτουργία περίμεναν τους εκδρομείς κεράσματα από το μοναστήρι και νοστιμιές που ετοίμασαν  γονείς και κατηχητές.
Τραγούδια, παιχνίδια και φωτογραφίες είχαν τη σειρά τους στο φιλόξενο χώρο της αυλής του μοναστηριού. Τα μικρότερα κατηχητόπουλα  έφτιαξαν ζωγραφιές κολλάζ συλλέγοντας υλικά από τη φύση ενώ ένας περίπατος στο δάσος επισφράγισε την ομορφιά της μέρας. Η εκδρομή έληξε με διαγωνισμό ποιήματος!
Με την καρδιά γεμάτη από εμπειρίες και παιχνίδια και την ψυχή ανάλαφρη, το μεσημεράκι πήραν όλοι μαζί το δρόμο της επιστροφής.
Πόσες ευλογίες σε ένα πρωινό! Θεέ μου, ακούς τα παιδιά, μια ψυχή, που στο τραγουδάνε.... «Κατηχητικό φωλιά μεσ’ τη δική Σου αγκαλιά· Κάνε νά ’μαστε μαζί στον ουρανό όπως και στην γη»!        
                                                                                                           Της Αρετής Ράζου



 
Στο μοναστήρι του Αρμά τρέχουν γάργαρα νερά.
Είχε ωραίο φαγητό
και παιχνίδι π’ αγαπώ.
Πήγαμε στην εκκλησία
του Θεού την ευλογία.

Στον Αη Γιώργη τον Αρμά
ήρθαν τα κατηχητικά.
Πήγανε μια εκδρομή
στου βουνού την κορυφή.
Παίζοντας ένα παιχνίδι,
χάσανε ένα δαχτυλίδι!

Στον Αη Γιώργη τον Αρμά
βρήκαμε πολλά παιδιά.
Πήγαμε μια εκδρομή
με μια ωραία διαδρομή.
Παίξαμε κι ένα παιχνίδι
κλωτσώντας ένα βελανίδι!

‘Όταν πήγα στον Αρμά,
δεν είχε έρθει η μαμά.
Σε μια τέτοια εκδρομή,
όλοι ήμασταν γραμμή.
Μετά από πολύ παιχνίδι,
να ‘ χαμε κι ένα κοψίδι!

     




  



                                    

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου