Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016


Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 το βράδυ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στην πλατεία Ηρώων Ερετρίας, όπου έλαβε χώρα η τελετή λήξης των Κατηχητικών Συνάξεων των Ενοριών του Δήμου Ερετρίας-Αμαρύνθου και της Δημοτικής Ενότητος Ληλαντίων, για το έτος 2015-2016.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν ο Υπεύθυνος Νεότητος Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως, ο Συντονιστής Νεότητας της Αρχιερατικής Περιφερείας Χαλκίδος Αρχιμ. Αιμιλιανός Χρήστου, οι Ιερείς των Ενοριών που συμμετείχαν στην Εορτή, η Δήμαρχος Ερετρίας-Αμαρύνθου κ. Αμφιτρίτη Αλημπαντέ, ο Λιμενάρχης Ερετρίας κ. Μάρκος Οικονομίδης.

Στην έναρξη της Εκδήλωσης ο Πρωτοπρεσβ. Θεοφάνης Παπαγεωργίου, Εφημέριος του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Ερετρίας καλωσόρισε όλους τους παρισταμένους και ευχαρίστησε τους Ιερείς και Κατηχητές, οι οποίοι συνεργάσθηκαν για την Εορτή, καθώς και τον Σεβασμιώτατο για την πατρική του αγάπη και στήριξη.

Πολλοί άνθρωποι, κάτοικοι της Ερετρίας και ολοκλήρου του Δήμου, αλλά και Χαλκιδείς ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των Κατηχητών και των παιδιών και γέμισαν την Πλατεία, για να παρακολουθήσουν την Εορτή, στην οποία παρουσιάστηκαν μικρά θεατρικά, τραγούδια, χοροί και μικρές κινηματογραφικές παραγωγές, τα οποία με πολλή αγάπη και ιδιαίτερο ζήλο είχαν ετοιμάσει οι Κατηχητές και τα παιδιά και, μάλιστα, για πρώτη φορά σε υπαίθριο χώρο στο Κέντρο της Παραλίας της Ερετρίας, δίνοντας μια ουσιαστική μαρτυρία του επιτελουμένο έργου στα Κατηχητικά της Τοπικής Εκκλησίας.

Την Εκδήλωση χαιρέτισε η Δήμαρχος Ερετρίας-Αμαρύνθου κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά της προς όλους, ενώ στο κλείσιμο της Γιορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με έκδηλη τη χαρά στο πρόσωπό του συνεχάρη τους υπευθύνους της Γιορτής, τους Ιερείς των Ενοριών, τους Κατηχητές και τις Κατηχήτριες και, πρωτίστως και κυρίως, όλα τα παιδιά των Κατηχητικών για την θαυμάσια Εορτή, όπως και τους γονείς τους για την καθοδήγηση των παιδιών τους προς την Εκκλησία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου