Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014


   Το Σαββατοκύριακο, 21- 22 Δεκεμβρίου 2013, με πνευματική αρχοντιά και παιδική απλότητα οι κατηχητικές ομάδες της επαρχίας Ιστιαίας απέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο το νόημα του Αγίου Δωδεκαημέρου ενώπιον πολυπληθών ακροατηρίων σε τρεις εορταστικές εκδηλώσεις, λίγες ημέρες πριν "ξημερώσει"η μεγάλη μητροπολιτική εορτή των Χριστουγέννων.


     Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ Χρυσοστόμου και με συντονισμό του τομέα νεότητος της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ιστιαίας οι ενορίες του τ. Δήμου Ιστιαίας, τ. Δήμου Ωρεών  και τ. Δήμου Αρτεμισίου παρουσίασαν με εύληπτο τρόπο Χριστουγεννιάτικα μηνύματα με εκτέλεση θεατρικών έργων μικρού μήκους και απόδοση χριστιανικών τραγουδιών και  επίκαιρων ποιημάτων.

    

 Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εκδηλώσεις παρατηρήθηκε αθρόα προσέλευση μικρών και μεγάλων ενώ την παράσταση έκλεψε η δυναμική παρουσία του Ανώτερου Κατηχητικού Σχολείου Ιστιαίας με τα παιδιά του Λυκείου να προσφέρουν μία αξέχαστη εμπειρία στο κοινό τους για το τι σημαίνει το συναίσθημα να είσαι "Μόνος τα Χριστούγεννα".


     Με την παρουσία τους τίμησαν τις εκδηλώσεις ο εκπρόσωπος
του Μητροπολίτου μας και Ιεροκήρυκας της επαρχίας Ιστιαίας Αρχιμ. Ιωάννης Βουτσιλάκος, Ιερείς, εκπαιδευτικοί της περιοχής, γονείς και πολλά παιδιά ενώ ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε και η παρουσία του Αρχιερατικού Επιτρόπου Ιστιαίας Αρχιμ. Ιγνατίου Καπνίση, ο οποίος τόνισε την ανάγκη πνευματικής εγρήγορσης και εμπιστοσύνης στην κατηχητική ζωή της τοπικής Εκκλησίας μας.

     Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους κατηχητές κληρικούς και λαϊκούς της επαρχίας Ιστιαίας οι οποίοι εργάζονται θερμά "στον Αμπελώνα του Κυρίου μας" με στόχο να κατηχήσουν, να διδάξουν και να εμπνεύσουν τα παιδιά μας.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου