Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Το Σάββατο 23 Μαϊου 2015  κατόπιν ευλογίας και σεπτής εντολής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Β.Σποράδων διοργανώθηκε από τις ενορίες των Αγ.Αναργύρων και Αγ.Παντελεήμονος των Λουτρών Αιδηψού μια θαυμάσια κατηχητική εξόρμηση στις εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως μας.
Ο κύριος σκοπός της κατηχητικής εκδρομής ήταν ακριβώς να γνωρίσουν οι μικροί και μεγάλοι φίλοι της τοπικής Εκκλησίας μας απο κοντά το μεγάλο έργο που επιτελεί η Εκκλησία στο τομέα της νεότητας και κυρίως να απολαύσουν, τουλάχιστον γι' αυτό το κατηχητικό έτος, το τελευταίο μάθημα τους σε πρακτικό επίπεδο.
Στον Ιερό Ναό του Αγίων Ιωάννου του Χρυσοστόμου και Ολυμπιάδος εντός του χώρου των Κατασκηνώσεων τελέστηκε η Θεία Λειτουργία με λειτουργό τον π. Ιωάννη Σούρα ο οποίος εν συντομία εξήγησε προ της ενάρξεως Της την χρησιμότητά και τον συμβολισμό  των ιερών αμφίων του Ιερέως, αλλά και τα της Ιεράς Ακολουθίας του καιρού και της προσκομιδής, ενώ έψαλλε θαυμάσια χορός παιδιών υπο την καθοδήγηση του π. Χρήστου Νγκελα.
Ακριβώς μετά απο αυτήν την μοναδική εμπειρία που όπως ομολόγησαν τα ίδια τα παιδιά έζησαν για πρώτη φορά ακολούθησε πλούσιο πρωινό γεύμα το οποίο είχαν επιμεληθεί οι πατέρες και οι κατηχητές τους ενώ αντηλλαγησαν σκέψεις για την χρονιά που πέρασε.
Ακολούθησε πλούσιο πρόγραμμα με παιχνίδι ενώ αργά το μεσημέρι έγινε η επιστροφή στα Λ.Αιδηψού.
Βεβαίως, η αυλαία του κατηχητικού έτους "έπεσε" με την συμμετοχη αρκετών παιδιών απο τα κατηχητικά σχολεία των Λουτρών, της Ιστιαίας και των Ωρεών αλλά των γονιών τους στην ωραία εκδήλωση που διοργάνωσε το απόγευμα της ίδιας ημέρας η  δραστήρια ομάδα Αγίας Γραφής, κυριών του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Λ. Αιδηψού στον ομώνυμο Ιερό Ναο με θέμα: "Μητέρα - Τέχνη - Σοφία"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου