Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Χωρίζουμε τα παιδιά σε 2 ομάδες και στεκόμαστε απέναντί τους σε θέση προσοχής, έχοντάς τους μεν κατά πρόσωπο στα δεξιά μας και τους δε στα αριστερά μας. Καθώς σηκώνουμε το αριστερό χέρι, η αντίστοιχη ομάδα χτυπά παλαμάκια. Το ίδιο συμβαίνει στη συνέχεια και με την άλλη ομάδα, όταν θα σηκώσουμε το δεξί μας χέρι.
Για περισσότερη διασκέδαση προσποιόμαστε πως σηκώνουμε το δεξί για παράδειγμα χέρι αλλά τελικά σηκώνουμε το αριστερό ή κοιτάμε από την μια κατεύθυνση δείχνοντας ότι περιμένουμε για παλαμάκια αλλά τελικά σηκώνουμε το άλλο χέρι.
Μετράμε αρνητικά πόντο για την ομάδα όποιου ξεχαστεί και δεν χτυπήσει παλαμάκια ή όποιου χτυπήσει παλαμάκια ενώ δεν έπρεπε.
Σημείωση: Μιa ανάποδη παραλλαγή του παιχνιδιού αυτού αποτελεί το Ανάποδο χειροκρότημα

 Ανάποδο χειροκρότημα
Χωρίζουμε τα παιδιά σε δύο ομάδες. Με το χέρι μας δείχνουμε κάθε φορά μία ομάδα. Η ομάδα που θα δείξουμε πρέπει να μείνει ακίνητη, η ομάδα που δεν θα δείξουμε πρέπει να χειροκροτεί. Αν κάποιος μπερδευτεί η ομάδα του χάνει πόντο. Νικήτρια ομάδα αυτή που θα φτάσει πρώτη στους 7 πόντους. Φυσικά, καθώς περνάει η ώρα και τα παιδιά μαθαίνουν το παιχνίδι, αρχίζουμε και αυξάνουμε τον ρυθμό…
Σημείωση: Μπορούμε να δηλώσουμε στα παιδιά με ποιο χέρι από τα δύο θα δείχνουμε. Έτσι, αν δείξουμε με το άλλο, η εντολή είναι άκυρη και, όποια ομάδα κάνει το λάθος να χειροκροτήσει, χάνει πόντο!
Πηγή: synathlountes.gr/?p=1928

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου