Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, κ. Χρυσοστόμου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η χριστουγεννιάτικη γιορτή των κατηχητικών σχολείων της Ιστιαίας, την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Τα παιδιά παρουσίασαν χριστουγεννιάτικα ποιήματα και τραγούδια με τους κατηχητές τους κ. Γαβριήλ Μαυρομάτη και κ. Ευμορφία Ρεντίφη ενώ η Χορωδία Γυναικών της ενορίας της Ευαγγελίστριας έψαλε χριστουγεννιάτικους ύμνους.
Ακολούθησε ομιλία από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρεσβύτερο Ευστάθιο Αναγνώστου για το μήνυμα των Χριστουγέννων.
Την εκδήλωση έκλεισε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ιστιαίας, Αρχιμ. Ιγνάτιος Καπνίσης.
Στο τέλος της εκδήλωσης η κ. Αθανασία Καρατζά, η οποία ασχολείται με την αγιογραφία παρουσίασε έκθεση αγιογραφίας. Πολλοί ήταν εκείνοι που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των παιδιών και των κατηχητών, συγχαίροντας τους για την εκδήλωση που παρουσίασαν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τομέας νεότητας των Αρχιερατικών Περιφερειών Ιστιαίας  και Λ. Αιδηψού σε συνεργασία με τους ευλαβεστάτους ιερείς και κατηχητές των ενοριών  διοργάνωσαν κατόπιν ευλογίας του Σεπτου Ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Β. Σποράδων κ.Χρυσοστόμου  και φέτος κατηχητικές χριστουγεννιάτικες εορτές σχεδόν σ΄όλες τις ενορίες  με κύριο στόχο την υπενθύμιση σε μικρούς και μεγάλους την άξια του μηνύματος των Χριστουγέννων.
Τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων  με μοναδική απλότητα και αξιοσημείωτη πολλές φορές πνευματικότητα απέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο θεατρικές παραστάσεις και επίκαιρα ποιήματα καθώς και χριστουγεννιάτικους  εκκλησιαστικούς ύμνους  εμπνέοντας έτσι το πνεύμα της αληθινής χαράς και ειρήνης που μας δίδαξε ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός.
Αξιοσημείωτη αναφορά πρέπει να γίνει και  για τα παιδιά των κατηχητικών της Λουτροπόλεως Αιδηψού και Γουβών  τα οποία  κινούμενα από το πνεύμα  της αλληλεγγύης και της αγάπης προς ‘’τον ελάχιστον αδελφόν’’ του ιερού ευαγγελίου συγκέντρωσαν  μεγάλη ποσότητα τροφίμων και ρούχων  τα οποία προσέφεραν ολοθύμως στις αντίστοιχες ενορίες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου