Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016, οι κατηχητικές συντροφιές των ενοριών Αγίου Ιωάννου και Ευαγγελίστριας Χαλκίδας και Ευαγγελίστριας Μύτικα, συναντήθηκαν στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλης Ψαχνών στα πλαίσια λήξης της κατηχητικής χρονιάς.

Τα παιδιά υποδέχτηκε ο Ηγούμενος π. Ιάκωβος Μπαλωμένος και αφού προσκύνησαν την κάρα του Αγίου Παρθενίου τους μίλησε για το μοναστήρι και τον θαυματουργό άγιο προστάτη των καρκινοπαθών.

Στη συνέχεια, τα κέρασε παραδοσιακά τυροπιτάκια φτιαγμένα από τους ίδιους τους μοναχούς με προϊόντα της μονής και τα ξενάγησε στο ζωολογικό κήπο του μοναστηριού.

Η χαρά ήταν μεγάλη όταν έφερε κοντά την υπομονετική κανελιά κατσικούλα για να την χαϊδέψουν και να εξοικειωθούν με τα πλάσματα του Δημιουργού.

Ακολούθησε δέηση στον Άγιο Παρθένιο και ύμνοι και τραγούδια αφιερωμένα από την μια συντροφιά στην άλλη και φυσικά στους φιλόξενους οικοδεσπότες!

Με το παιχνίδι του χαμένου θησαυρού και πολλές ευλογίες αναχώρησαν.

Η μέρα δεν θα μπορούσε να λήξει με πιο όμορφο τρόπο από ένα ωραίο παγωτό στην παραλία του Ζέφυρου Ν. Αρτάκης και μπόλικο παιχνίδι. Τα χαμόγελα ήταν το επισφράγισμα των όμορφων εμπειριών όλης της χρονιάς που πέρασε.

Οι συντροφιές ανανέωσαν τη συνάντησή τους για την επόμενη χρονιά και φυσικά για την Κυριακή 12 Ιουνίου στην γιορτή λήξης των κατηχητικών περιφέρειας Χαλκίδας που τους περιμένουν περισσότερα παιχνίδια, κατασκευές και μικρές εκπλήξεις!

Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν!







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου