Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 το απόγευμα, στο «Πάρκο του Λαού» Χαλκίδος, ύστερα από πρόθυμη παραχώρηση του ΔΟΑΠΠΕΧ του Δήμου Χαλκιδέων, έλαβε χώρα με επισημότητα η Εορταστική Εκδήλωση για τη λήξη των Κατηχητικών Συνάξεων των Ενοριών της Πόλεως Χαλκίδος, για το έτος 2015-2016.

Πολλοί άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των κατηχητών και των παιδιών και γέμισαν τον μεγάλο υπαίθριο χώρο και παρακολούθησαν την γιορτή, η οποία φέτος διακρίθηκε από πρωτοτυπία, αφού συνδυάστηκε με την βιωματική προσέγγιση της κατήχησης, μέσα από παιχνίδια, κατασκευές, χορό, τραγούδι κ.λπ, τα οποία οι κατηχητές και τα παιδιά είχαν ετοιμάσει για ολους.

Στην έναρξη της Εκδήλωσης ο Υπεύθυνος Νεότητος Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως καλωσόρισε όλους τους παρισταμένους, ευχαρίστησε ονομαστικά όλους τους συντελέσαντες Ιερείς και Κατηχητές για την πραγματοποίηση της Εορτής, οι οποίοι, όπως είπε, ανταποκρίθηκαν στην διαρκή αγωνία του Σεβασμιωτάτου για την κατήχηση της νεότητας και την λειτουργία Κατηχητικών Συντροφιών.

Στη συνέχεια, Χορωδίες και Χορευτικά Τμήματα Κατηχητικών παρουσίασαν για ένα μισάωρο ψαλμούς, χορούς και τραγούδια, δημιουργώντας ευχάριστη ψυχική διάθεση και χαρά σε όλους τους παρευρεθέντες, μικρούς και μεγάλους.

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με έκδηλη τη χαρά και την συγκίνηση στο πρόσωπό του εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στον Γραμματέα Νεότητος της Ι. Μητροπόλεώς μας και συντονιστή της Εορτής, Αρχιμανδρίτη π. Ιωάννη Καραμούζη, στον Συντονιστή της λειτουργίας Κατηχητικών για την Αρχιερατική Περιφέρεια Χαλκίδος Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου,   στους Ιερείς των Ενοριών, οι οποίοι, όπως τόνισε, εργάζονται φιλότιμα για τα Κατηχητικά, σε όλους τους Κατηχητές και τις Κατηχήτριες, ενώ συνεχάρη εμφανώς συγκινημένος όλα τα παιδιά των Κατηχητικών για την θαυμάσια γιορτή που προσέφεραν στο κοινό της Χαλκίδος, όπως και τους γονείς τους για την καθοδήγηση των παιδιών τους προς την Εκκλησία.

Κατόπιν, κήρυξε την έναρξη του δευτέρου μέρους της Εορτής, κατά το οποίο παιδιά, αλλά και πολλοί γονείς και μεγαλύτεροι (γιαγιάδες και παππούδες των παιδιών), περιηγήθηκαν στους Σταθμούς, τους οποίους τα Κατηχητικά είχαν ετοιμάσει και συμμετείχαν στις δράσεις και στα παιχνίδια, όπως παρασκευή προσφόρου, παρασκευή θυμιάματος, κατασκευή εικόνων σε κεραμίδια, κατασκευή σελιδοδεικτών, παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, παντομίμα, παρουσίαση των Μυστηρίων της Εκκλησίας, ανάβαση στην Κλίμακα των αρετών κ.ά. πολλά.

Ένα όμορφο παιχνίδι εκτυλίχθηκε, στο οποίο συμμετείχε και ο Σεβασμιώτατος με τους Κληρικούς του, περνώντας από όλους τους Σταθμούς και συγχαίροντας προσωπικά όλους τους κοπιάσαντες, αλλά και τα παιδιά που συμμετείχαν, τα οποία στο τέλος πήραν μαζί τους τις κατασκευές που τα ίδια έφτιαξαν, φαγητά, γλυκίσματα, φρούτα και άλλες προφορές Ενοριών, Ιερέων, αλλά και λαϊκών αδελφών, οι οποίοι ενίσχυσαν και δι’ αυτού του τρόπου, το νεανικό έργο της Τοπικής Εκκλησίας.

Η Εορτή Λήξης των Κατηχητικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, η οποία πανθομολογούμενα εστέφθη με επιτυχία, υπήρξε καρπός συνεργασίας πολλών ανθρώπων, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την πραγματοποίησή της, ενώ υπήρξε ευκαιρία πολλοί να συνειδητοποιήσουν το έργο και την σπουδαιότητα των Κατηχητικών, τα οποία έχουν ουσιαστικό λόγο ύπαρξης και σπουδαία προσφορά στους νέους και τα παιδιά.














0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου