Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015



 Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο Νεότητος της Αρχιερατικής Περιφερείας Χαλκίδος, Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου, μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χαλκίδος, όπου, στην ανακαινισμένη Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, παρακολούθησε την Χριστουγεννιάτικη Εορτή της Κατηχητικής Συντροφιάς των παιδιών της Ενορίας.
     Εκεί, υποδέχθηκαν τον Σεβασμιώτατο οι Εφημέριοι Αρχιμ. Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος και Πρεσβ. Χρυσοβαλάντης Φιλντίσης, οι γονείς με τα παιδιά τους, τα οποία συμμετείχαν στην Εορτή, πολλοί ενορίτες και οι εκλεκτές κατηχήτριες κ. Ευτυχία καί κ. Ελευθερία Κλειδωνιάρη, κ. Μαρία Αγιοστρατίτη, κ. Χρυσοβαλάντη Πλάκα - Δημάκου και η πρεσβυτέρα κ. Σταματούλα Φιλντίση.
     Τα παιδιά τραγούδησαν κάλαντα, παρουσίασαν ένα επίκαιρο σύντομο θεατρικό δρώμενο, με θέμα τα Χριστούγεννα και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.
     Στο τέλος της Εορτής, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους Ιερείς της Ενορίας, μεταξύ άλλων και για την ανακαίνιση του Πνευματικού Κέντρου, τις Κατηχήτριες και όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εορτής, τονίζοντας ότι στόχος όλων των δραστηριοτήτων της Εκκλησίας είναι να οδηγηθούν οι άνθρωποι στον Ιερό Ναό και να ζήσουν την ενότητά τους με τον Χριστό και τους αδελφούς.
     Πριν τα παιδιά ψάλλουν την Φήμη του Σεβασμιωτάτου, ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού π. Ιωάννης ευχήθηκε στον Δεσπότη μας για την επέτειο της εκλογής και χειροτονίας του εις Επίσκοπον, η οποία έγινε πριν 14 χρόνια, στις 14 και 17 Δεκεμβρίου 2001 αντιστοίχως.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου