Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015 οι κατηχητικές συντροφιές του Ι. Ν. της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος,  πραγματοποίησαν εκδρομή στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου της όμορης Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας για τη λήξη των κατηχητικών μαθημάτων αυτής της χρονιάς.                              
  Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής,  οι συντροφιές ξεκίνησαν την εκδρομή τους, με τη συνοδεία του  προϊσταμένου  του Ιερού Ναού Παν/τατου Αρχιμανδρίτου Συμεών Ηλιοδρομίτη και των  κατηχητών κ. Αγγελικής  Τριανταφύλλου και κ. Λάμπρου Πνευματικού.
  Φτάνοντας στην Ιερά Μονή τους υποδέχθηκε ο ηγούμενος της Μονής  π.  Πορφύριος,  ο οποίος ενημέρωσε τους επισκέπτες  για την ιστορία της Μονής και τους ξενάγησε στους χώρους της. Τη μεγαλύτερη έκπληξη, όμως σε μικρούς και μεγάλους έκαναν τα  ζώα που φιλοξενούνται  στη Μονή. Τα παιδιά βρέθηκαν στον ίδιο χώρο με ελάφια, άλογα, παγώνια, χήνες, κουνέλια,  τα όποια  μπόρεσαν  να χαϊδέψουν, να ταΐσουν αλλά και να παίξουν μαζί τους αφού ήταν πολύ ήρεμα και φιλικά με τα παιδιά.
  Στη συνέχεια μικροί και μεγάλοι φιλοξενήθηκαν στην τράπεζα της Μονής για να απολαύσουν το γεύμα που είχαν ετοιμάσει οι κατηχητές και οι γονείς. Η εκδρομή συνεχίστηκε  με παιχνίδια και χορούς στην αυλή του μοναστηριού.
  Αργά το απόγευμα επέστρεψαν όλοι σατην πόλη της Χαλκίδας  με την ευχή να ξανασυναντηθούν πάλι του χρόνου στις συντροφιές του κατηχητικού τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου